четверг, 6 марта 2014 г.

МОЛОДЬ ВІДКРИВАЄ ШЕВЧЕНКА

Безперечно, чільною подією не тільки березня, а й усього 2014 року є святкування 200-річчя Великого українця Тараса Шевченка. До відзначення ювілею Кобзаря активно долучилися і юні учасники Всеукраїнського літературного конкурсу «Розкрилля душі», який протягом восьми місяців проводив Національний центр «Мала академія наук України». 3 березня в столиці розпочався фінальний етап змагання.
Конкурс проводився у двох номінаціях: дослідницька робота (об’єкт дослідження – публіцистика Тараса Шевченка) і літературна творчість (вірш, нарис, есе). І етап – відбірний (обласний, заочний) – відбувався у серпні–листопаді минулого року, за результатами якого експертним журі було визначено переможців у кожній номінації. До участі у фінальному етапі конкурсу були допущені 94 оригінальні роботи, з яких 40 пошукових і 54 творчі.

Запорізьку область на цьому конкурсі в номінації "літературна творчість" представляв учень 9-А класу нашої гімназії Владислав Саклаков. У фінальному, всеукраїнському етапі після захисту своєї роботи Влад посів 3 місце
"У своїй роботі я намагався передати своє бачення Шевченка як митця. Хотілося уникнути банальності і штампів і поглянути на Кобзаря по-новому, зрозуміти його як людину, відчути як поета", - поділився з нами Влад.
Ми щиро вітаємо тебе, Владе, і пишаємося тобою! Бажаємо тобі успіхів і натхнення!

Комментариев нет:

Отправить комментарий