четверг, 11 февраля 2016 г.

ГРА - СПОСІБ ЖИТТЯ ЧИ СПОСІБ ЗАХИСТУ?

Ви колись замислювались над тим, що люди в нашому житті зустрічаються не просто так?
Можливо, хтось  буде стверджувати, що це доля, а можливо, що ні.  Кожен вірить у те,  що хоче бачити та відчувати. Але чи завжди так?
Частіше за  все людина грає певну роль у житті іншої людини та з’являється тільки заради своєї вигоди тільки для того, щоб їй було добре. Та чи буде так само добре іншим?
З цього можна стверджувати, що суспільство стало егоїстичним?
Нам усім треба замислитись, чому  люди стають егоїстами, чому не звертають уваги на інших, чому грають з почуттями та використовують  людей у своїх цілях ?
Якщо  розібратися з головним сенсом слова “егоїст”, то вийде, що егоїст – це людина, яка ставить свої інтереси вище за інтереси інших і піклується в першу чергу про свою користь. Неприємна картина, так?  Якщо замислитись? Егоїст - людина, яка надягає маску та живе з нею, бо їй так легше.
Люди давно навчилися захищатися від жорстокості, глузувань та насмішок, ховаючи справжніх себе від  оточуючих, але зовсім не помічають, що самі стають такими ж байдужими, жорстокими та егоїстичними.  
Ми бачимо лише обкладинку. Ми судимо лише за обкладинкою.
Ті, хто ховається від суспільства, раніше випробував неймовірний біль, заподіяний близькими людьми. І з часом образи накопичуються у велику груду, яку по суті нікуди подіти. Тому люди відіграються на інших, які не винні. Так, звучить жахливо, але випробувати на собі ще гірше.
Кожен з нас живе в цьому. Ми частина цих ігор з почуттями інших. Кому, як не нам, усе змінити? Тільки всі занадто загралися і зупинитися не можуть.  Можна сказати, що наше життя, як "колесо Фортуни". Сьогодні вам пощастило, ви не відчули егоїстичного ставлення до себе, а завтра ви вже є одним із гравців цієї жорстокої гри.
 Кожен день ми спостерігаємо таку картину: в години, коли всі прямують на роботу, багато хто відчуває труднощі при вході в транспорт через скупчення пасажирів у самих дверей, в той час як в середині салону багато вільного місця. На прохання людей, які перебувають ще на зупинці, пройти далі по салону, щоб дозволити увійти іншим, можна почути відповідь: «Мені виходити на наступній зупинці». Позиція така: «Вам треба, ви і проходьте».

Тільки ми спроможні змінити таке ставлення до людей, починаючи з себе.
МЕЛЬНИКОВА ЛІЗА, 10 кл.

Комментариев нет:

Отправить комментарий