суббота, 23 ноября 2013 г.

ЗАПАЛИ СВІЧКУ ПАМ`ЯТІ!

Голодомо́р 1932–1933 років — масовий, навмисно організований радянською владою голод 1932–1933
років, що призвів до багатомільйонних людських втрат у сільській місцевості на території Української СРР. Він був викликаний свідомими і цілеспрямованими заходами вищого керівництва Радянського Союзу і Української СРР на чолі зі Сталіним, розрахованими на придушення українського національно-визвольного руху і фізичного знищення частини українських селян. 
Офіційне вшанування пам'яті жертв Голодомору, в тому числі, визнання його геноцидом українського народу, розпочалося за ініціативи української діаспори у США та Канаді. Так, починаючи з 1983 року, в столиці канадської провінції Альберта місті Едмонтоні, в мерії міста щорічно проводиться відзначення річниці Голодомору. На офіційній частині заходу традиційно присутні мер міста й керівники провінції. Біля входу до мерії встановлений перший у світі пам'ятний знак на вшанування річниці Голодомору «Розірване кільце життя». 
У 1988 році Конгрес США, а в 1989 році — Міжнародна комісія юристів офіційно визнали голодомор 1932-33 років актом геноциду проти української нації. 
Четверта субота листопада в Україні визнана Днем пам'яті жертв голодомору. Меморіальні заходи проводяться як в Україні, так і поза її межами. Щорічно, в цей день проводиться всеукраїнська акція «Запали свічку». 
У нашому класі було проведено захід з ушанування пам`яті жертв голодомору. Ми дивилися документальні фільми і розмовляли про причини виникнення Голодомору.Сьогодні о 16.00 по всій Україні та поза її межами - запалять свічку пам'яті. Якщо ви небайдужі до цього,о 15.00 приходьте до входу нашої школи,щоб поїхати у центр міста для запалення свічки. Якщо ви не можете - будьте ласкаві запалити свічку дома. Вшануйте пам'ять померших... Також пропоную подивитися відео дітей із Севастополя щодо цієї теми. Не залишайтесь байдужими,запаліть священне полум'я у вашому серці! http://www.youtube.com/watch?v=g4ZpZHfBLaM
Підготувала Анастасія Козарук, 8-А клас

Комментариев нет:

Отправить комментарий