воскресенье, 10 ноября 2013 г.

ПІДБИТО ПІДСУМКИ "МОЄЇ ХОРТИЦІ"

8 листопада відбувся заключний форум-нагородження переможців, які брали участь в обласному творчому конкурсі "Моя Хортиця". Цей конкурс було присвячено 20-річчю присвоєння Державному історико-культурному заповіднику "Хортиця" статусу Національного заповідника. Крім того, Музей історії запорозького козацтва також у цьому році став ювіляром: йому виповнилося 30 років.
Конкурс проходив у 5 номінаціях, серед яких були "Душею поета", "Серцем письменника", "Очима натураліста", "Пером публіциста" і "Об`єктивом фотографа". 
Протягом року в конкурсі взяли участь 123 автори з 18 районів та міст Запорізької та Луганської областей, які надіслали більше 400 творчих робіт. Роботи, що найбільше вразили суддівську колегію, увійшли до збірки "Моя Хортиця". 
Серед найкращих авторів є і наш гімназист, учень 9-А класу Влад Саклаков. Він надіслав на конкурс гроно поезій, присвячених Хортиці, і став лауреатом у номінації "Душею поета".
На переможців чекала цікава програма. Нагородження проходило на острові Хортиця в Музеї історії запорізького козацтва. Після форуму гостей було запрошено на екскурсію до ІКК "Запорізька Січ", вони подивилися виставу колективу "Січові козаки", буди здивовані їх вправністю. Переможці намилувалися краєвидами Хортиці, познайомилися із традиціями та побутом січових козаків, а на завершення скуштували справжнього козацького кулешу в дерев`яній корчмі.

Комментариев нет:

Отправить комментарий