пятница, 1 апреля 2016 г.

ФУТБОЛЬНА РАЙДУГА ЕМОЦІЙ

Вакіряк Андрій навчається В 9-Б класі нашої гімназії. Розумний хлопець з нестандартним мисленням. Учасник міської олімпіади з географії, активний учень на уроках, а у вільний час непереможний гравець у футбол. Тому, мабуть, він і вирішив розповісти нам про цю гру.


Чому я хочу написати саме про футбол? Чим приваблює ця гра? Які люди захоплюються цією грою?
Сьогодні багато хто полюбляє грати у футбол або дивитися трансляції ігор. Чоловіки вболівають за футбольні клуби та збірні країн. І не тільки вони. Уже є і серед жінок прихильниці цієї гри. 

Футбол – найпопулярніша гра у світі, але люди і не здогадуються, що цьому виду спорту довелося пройти до того, як він став такою грою. 
Заснували цей вид спорту у ХІХ столітті в Англії. Спочатку грали до ста гравців, але тепер двадцять два гравці, одинадцять в одній команді, одинадцять в іншій. Склад команди такий: один воротар, чотири захисники, три півзахисники та три нападники. Грали вони зв’язаною у клубки, шерстю тварин, пізніше з’явився традиційний вигляд м’яча. Руками брати м’яч заборонено, у руки його може брати лише голкіпер, усі інші грають ногами.

Футбол – дуже цікава та захоплююча гра. Перемога команди викликає шквал позитивних і вибухових емоцій. Поразка ж призводить до розчарування й болю.

Якщо, граючи за якусь команду, ви забиваєте гол, це радість, це успіх. Футбол допомагає людині знайти себе у житті. Під час гри люди забувають про всі свої проблеми та грають у футбол на всю силу. Ось, наприклад чоловіки, яким вже по тридцять – сорок років грають у футбол і кажуть, що вони відпочивають, незважаючи на те, що бігають, витрачають сили. Граючи у футбол, можна відпочивають також і морально.

Якщо команда , у якій ви граєте, не може забити гол, то ви починаєте метушитися і більше разів доганяєте м’яч і б’єте по воротах, та забиваєте гол. Футбол розвиває м’язи ніг. У житті це може знадобитися. Також футбол допомагає людині стати морально сильнішою, допомагає завжди йти до перемоги, навіть якщо є дуже важкі перешкоди. Людині потрібна частково математика для того, щоб вирахувати попадання м’ячу по воротах. Тому у футболісти треба йти розумним людям.
У футбол грають дуже талановиті люди, на яких хочеться дивитися і насолоджуватися їхньою грою. Те, що роблять вони з м’ячем, просто феноменально. Тому, люди, грайте у футбол, бо є люди і без рук, але вони радіють, граючи, у цю неймовірно цікаву гру. 
Футбол для всіх один, і у футбол грають люди з усіх континентів. Футбол зміцнює ваше здоров’я та загартовує силу волі, творить ваш характер.

Сподіваюсь, що ви якщо ще і не полюбили цю гру, то хоча б зацікавилися нею. …удар, політ м’яча, затамування подиху, панування пристрасті, очікування, неймовірний злет адреналіну у крові, удар, швидкість, шалена радість…
Де ще ви знайдете таку неперевершену райдугу емоцій?

Комментариев нет:

Отправить комментарий